Het Startblok is een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders) en jongeren uit Nederland. Enthousiast over het Startblok? Om in het Startblok te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Hoe word ik bewoner van het Startblok?

Stap 1

Voldoe je aan de volgende criteria?

  • Je bent tussen de 18 t/m 27 jaar oud.
  • Je staat ingeschreven bij Woningnet of Studentenwoningweb (inschrijftijd is niet belangrijk, inschrijven bij aanvang is nog mogelijk).
  • Je bent maatschappelijk betrokken en wordt enthousiast van het idee achter het Startblok.
  • Je bent student (MBO/HBO/WO), werkt al of bent op zoek naar werk en kunt aantonen dat je niet meer dan € 35.739,- bruto per jaar verdient.

Dan kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst van het Startblok via Socius Connect, mits er nog plek is. Daarna ga je verder met Stap 2: inschrijven voor een infobijeenkomst.

Met meerdere, verschillende e-mailadressen inschrijven vergroot je kansen niet en heeft geen zin!

inschrijven voor de wachtlijst


Let op!
Heb je al een account voor Socius Connect? Dan hoef je niet opnieuw een account aan te maken en kun je inloggen met je huidige gegevens. Vervolgens ga je naar menu Kamer vinden / Wachtlijsten en zet je een vinkje bij Amsterdam / Startblok Riekerhaven om je aan te melden voor de wachtlijst.

Stap 2

Succesvol aangemeld? Log dan in met de gegevens die je in je mail hebt ontvangen via deze link. Een keer in de zoveel tijd organiseren we een informatiebijeenkomst. Hiervoor word je uitgenodigd wanneer we weer nieuwe bewoners zoeken!

Stap 3

Ben je uitgenodigd? We zien je graag op de bijeenkomst. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en een rondleiding.

Hier vind je een routebeschrijving!

Stap 4

Nog steeds enthousiast? Vul jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst. De link en de deadline krijg je van ons op de infobijeenkomst.

In de vragenlijst kun je ook aangeven in welk type woonruimte je interesse hebt, zoals een eigen studio of een kamer in een appartement die je met een vriend of met een statushouder en een vriend wilt delen.

Stap 5

Vervolgens hoor je van ons of je geselecteerd bent als nieuwe bewoner van het Startblok!

Stap 6

Kunnen we jou feliciteren als nieuwe bewoner van onze community? Om het officieel te maken moeten er nog een aantal administratieve zaken afgehandeld worden. Zo moet je een aantal documenten naar ons opsturen, zoals een kopie van je ID-bewijs en een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Hierover volgt later meer info. Hebben we alles op tijd ontvangen? Dan krijg je een intentieovereenkomst van ons.

Stap 7

Je wordt uitgenodigd om het huurcontract te ondertekenen en je krijgt je woonruimte te zien.

Stap 8

Welkom op Startblok! Maak kennis met je gang, de gangmaker en je buren. Veel woonplezier.

"Ontroerd zit ik hier, in een studiootje in Amsterdam met drie jongens die via een ogenschijnlijk nietszeggende home video weer terug zijn in hun stad van vroeger, die nooit meer hetzelfde zal zijn."

Bobbie, bewoner