Het Startblok is een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders) en jongeren uit Nederland. Enthousiast over het Startblok? Om in het Startblok te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Hoe word ik bewoner van het Startblok?

Stap 1

Controleer of jij in aanmerking komt:

  • Je bent tussen de 18 t/m 27 jaar oud.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en wordt enthousiast van het idee achter het Startblok.
  • Je bent student (MBO/HBO/WO), werkt al of bent op zoek naar werk en kunt aantonen dat je niet meer dan € 38.035,- bruto per jaar verdient.

Stap 2

Als je dit nog niet hebt gedaan, schrijf je in bij Woningnet.

Stap 3

Wanneer een woning vrij komt in Startblok Riekerhaven, dan wordt een advertentie op de website van Woningnet geplaatst. Schrijf jezelf via deze advertentie in, voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst. Je krijgt vervolgens een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.

Stap 4

Ben je uitgenodigd? Bezoek de informatiebijeenkomst! Hier vertellen wij jou alles over Startblok Riekerhaven, krijg je een rondleiding en je kunt al jouw vragen stellen.

Stap 5

Ben je nog steeds enthousiast? Vul jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst. De link en de deadline krijg je van ons op de infobijeenkomst.

Je wordt op basis van jouw motivatie geselecteerd voor een woonruimte in Startblok.

Stap 6

Je krijgt van ons te horen of je bent geselecteerd voor woonruimte in Startblok. Zo ja, gefeliciteerd! Je komt nu op een verkorte wachtlijst te staan. Zodra woonruimte beschikbaar komt, krijg je van ons bericht per wanneer je kunt verhuizen.

Stap 7

Wanneer je bericht krijgt dat woonruimte beschikbaar is, dan moeten nog een aantal administratieve zaken worden geregeld. Zo moet je een aantal documenten naar ons opsturen, zoals een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Hierover volgt later meer info. Hebben we alles op tijd ontvangen? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor het tekenen van jouw huurovereenkomst.

Stap 8

Je komt je huurcontract tekenen. De beheerder huuradministratie helpt je hierbij en legt tijdens deze afspraak ook alles aan je uit over verhuizen en andere praktische zaken. Je kunt je huis bekijken en krijgt of je sleutel direct mee, of je maakt een afspraak voor een komende datum.

Stap 9

Maak kennis met je gang, de gangmaker en je buren. Veel woonplezier.

"Ontroerd zit ik hier, in een studiootje in Amsterdam met drie jongens die via een ogenschijnlijk nietszeggende home video weer terug zijn in hun stad van vroeger, die nooit meer hetzelfde zal zijn."

Bobbie, bewoner