Het Startblok is een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders) en jongeren uit Nederland. Enthousiast over het Startblok? Om in het Startblok te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Hoe word ik bewoner van het Startblok?

Stap 1

Controleer of jij in aanmerking komt:

  • Je bent tussen de 18 t/m 27 jaar oud.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en wordt enthousiast van het idee achter het Startblok.
  • Je bent student (MBO/HBO/WO), werkt al of bent op zoek naar werk en kunt aantonen dat je niet meer dan € 35.739,- bruto per jaar verdient.

Stap 2

Als je dit nog niet hebt gedaan, schrijf je in bij Woningnet.

Stap 3

Wanneer een woning vrij komt in Startblok Riekerhaven, dan wordt een advertentie op de website van Woningnet geplaatst. Schrijf jezelf via deze advertentie in, voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst. De 40 aanmeldingen met de langste wachttijd, krijgen een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.

Stap 4

Ben je uitgenodigd? Bezoek de informatiebijeenkomst! Hier vertellen wij jou alles over Startblok Riekerhaven, krijg je een rondleiding en je kunt al jouw vragen stellen.

Stap 5

Ben je nog steeds enthousiast? Vul jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst. De link en de deadline krijg je van ons op de infobijeenkomst. In de vragenlijst kun je ook aangeven in welk type woonruimte je interesse hebt, zoals een eigen studio of een kamer in een appartement die je met een vriend of met een statushouder en een vriend wilt delen.

Op basis van jouw motivatie wordt je geselecteerd voor een woonruimte in Startblok.

Stap 6

Je krijgt van ons te horen of je bent geselecteerd voor woonruimte in Startblok. Zo ja, gefeliciteerd! Je komt nu op een verkorte wachtlijst te staan. Zodra woonruimte beschikbaar komt, krijg je van ons bericht per wanneer je kunt verhuizen.

Stap 7

Wanneer je bericht krijgt dat woonruimte beschikbaar is, dan moeten nog een aantal administratieve zaken worden geregeld. Zo moet je een aantal documenten naar ons opsturen, zoals een kopie van je ID-bewijs en een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Hierover volgt later meer info. Hebben we alles op tijd ontvangen? Dan krijg je van ons een uitnodiging voor het tekenen van jouw huurovereenkomst.

Stap 8

Je komt je huurcontracttekenen. De beheerderhuuradministratie helpt je hierbij en legt tijdens deze afspraak ook alles aan je uit over verhuizen en andere praktische zaken. Ook maakt hij een afspraak met je voor het ophalen van jouw sleutel.

Stap 9

Welkom op Startblok! Je ontvangt je sleutel en controleert je woning.

Stap 10

Maak kennis met je gang, de gangmaker en je buren. Veel woonplezier.

"Ontroerd zit ik hier, in een studiootje in Amsterdam met drie jongens die via een ogenschijnlijk nietszeggende home video weer terug zijn in hun stad van vroeger, die nooit meer hetzelfde zal zijn."

Bobbie, bewoner