Skip to main content

Meet the team: Romy

By 28-06-2023Bewoners

Romy (29) trok in 2016 haar studio in op Startblok Riekerhaven. Na zes jaar is ze begonnen als Community Builder, vlak voor ze door de grote brand in november ‘22 verhuisde naar de Heemstedestraat. Ondanks de iets grotere afstand blijft ze zich inzetten voor Startblok. Het voelt alsof ze er nog woont.

Naast haar sociale bezigheden op Startblok heeft ze in Groningen en Amsterdam biologie gestudeerd en is ze actief geweest bij de Europese jongerenvereniging AEGEE-Europe. Daardoor heeft ze veel geleerd over internationale politiek en wringende maatschappelijke onderwerpen, maar ze heeft er vooral veel door gereisd, gefeest en ervaring opgedaan in het verbinden van mensen. Uiteindelijk besloot ze haar master Biologie te verlaten en zich te concentreren op meer sociaal werk.

 

Reizen is iets dat ze graag blijft doen. Je zult waarschijnlijk regelmatig van haar horen dat ze in het buitenland is geweest. Het liefst gaat ze op pad met de trein, bus of door haar duim op te steken en ergens naartoe te liften. In de toekomst ziet ze zichzelf weer grote reizen maken, zoals ze heeft gedaan vlak voordat ze als Community Builder begon. Ze is toen zes maanden weggeweest en heeft half Europa doorgereisd.

 

In haar vrije tijd spreekt Romy graag met vrienden af. Heel lang kletsen of samen iets leuks doen doet ze regelmatig. Haar huidige favoriete bezigheid is winnen bij Drag Bingo in The Queen’s Head, maar ze is ook graag te vinden op de borrels en activiteiten op Startblok.