Het Startblok bestaat uit 565 modulaire wooneenheden, waarvan 463 zelfstandige studio’s en 102 onzelfstandige kamers die zich in drie- of vierkamerappartementen bevinden. De woonruimtes zijn niet gemeubileerd en/of gestoffeerd.

Studio’s

De 463 studio’s hebben een oppervlakte van ongeveer 23m2 en hebben allemaal een eigen keukenblok en badkamer. Daarnaast is er per woongroep ook een gezamenlijke woonkamer aanwezig, zodat er ruimte is voor activiteiten met je woongroep!

Huurprijs studio: €433,31 per maand
inclusief €106,75 servicekosten (verwarming, elektra, water, internet)

  • De studio’s zijn zelfstandige eenheden met elk een eigen adres; het is dus mogelijk om huurtoeslag aan te vragen!
  • Een voorbeeld: de kale huur van een studio bedraagt €415,26, de bijkomende servicekosten zijn €106,75. De rekenhuur voor huurtoeslag van een studio is  €409,75. Dit is de kale huurprijs  + 3 subsidiabele servicekosten (€ 9,75). Met deze huur ontvangt een huurder van 18 jaar of ouder maximaal €189,- huurtoeslag afhankelijk van de hoogte van je inkomen en zijn de totale woonlasten €333 per maand.
  • Alle bedragen zijn een indicatie. Kleine wijzigingen voorbehouden.

kamers

Kamers (in appartementen)

De 102 kamers hebben een oppervlakte van ongeveer 12m2 of 14m2 en bevinden zich in 42 driekamerappartementen en 6 vierkamerappartementen.

Je woont met zijn tweeën, bijvoorbeeld met een vriend of vriendin, in een driekamerappartement met gezamenlijke woonkamer/keuken, douche en toilet, of met zijn drieën, bijvoorbeeld met een vriend of vriendin en een statushouder, in een vierkamerappartement met gezamenlijke woonkamer/keuken, douche en toilet. In de online vragenlijst waar je na de infobijeenkomst je motivatie in opgeeft, kun je je voorkeur voor het type woonruimte aangeven.

Huurprijs kamer 12m2 in driekamerappartement: €457 per maand
inclusief €115 servicekosten (verwarming, elektra, water, internet)

Huurprijs kamer 14m2 in driekamerappartement: €484 per maand
inclusief €115 servicekosten (verwarming, elektra, water, internet)

Huurprijs kamer 12m2 in vierkamerappartement: €407 per maand
inclusief €115 servicekosten (verwarming, elektra, water, internet)

Huurprijs kamer 14m2 in vierkamerappartement: €431 per maand
inclusief €115 servicekosten (verwarming, elektra, water, internet)

  • De kamers in de driekamerappartementen zijn duurder omdat je de gemeenschappelijk woonkamer/keuken, douche en toilet met één iemand deelt in plaats van met twee.
  • Let op! Voor de onzelfstandige kamers kan helaas geen huurtoeslag worden aangevraagd.
  • Alle bedragen zijn afgerond. Kleine wijzigingen voorbehouden.
  • In de 3 kamers in de vierkamerappartementen worden 2 statushouders en 1 Nederlandse jongere geplaatst, of 2 Nederlandse jongeren en 1 statushouder. Mannen en vrouwen worden in principe niet gemixt. Dit gebeurt alleen bij hoge uitzondering, mits het geen koppel is.
  • In de 2 kamers in de driekamerappartementen worden alleen 2 statushouders óf 2 Nederlandse jongeren geplaatst. Ook hier worden mannen en vrouwen alleen bij hoge uitzondering gemixt, mits het geen koppel is. Samenwonen met je partner is hier helaas niet toegestaan.

plattegrond 2kamers startblok-page-0013-kamerappartement voor 2 personen

plattegrond 3kamers startblok-page-001
 4-kamerappartement (voor 3 personen)

“Bewoners vormen samen één groep door een gezamenlijk doel: elkaar een springplank bieden naar een mooiere toekomst!”

Fleur, bewoner

 Word bewoner van het Startblok