Naast het zelf beheren heeft iedereen op Startblok de kans om een steentje bij te dragen door zelf dingen te organiseren. Ook hierbij staan het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan de community voorop.

Volop ruimte voor eigen inbreng

Bijna alles is mogelijk. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Dit is soms eenmalig, maar er kan zelfs een commissie of een vereniging worden gevormd; dit alles is door de bewoners zelf te bepalen! Waar nodig kan de beheerder community development ondersteunen, bijvoorbeeld bij het maken van een actieplan.

Laat ons je idee weten!

Ben jij bewoner en heb je een leuk idee, hoe groot of klein dan ook? Laat het ons weten!

Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden op Startblok? Houd dan What’s new / Activiteiten in de gaten. Hier wordt regelmatig een update geplaatst.

Coördinatie van activiteiten op Startblok

Om alle ideeën, activiteiten en evenementen in goede banen te leiden is er door vrijwilligers een stichting opgericht. De bestuursleden coördineren alle activiteiten en projecten op Startblok. Hun motto: activiteiten voor en door Startblokkers!

Saskia
Voorzitter
Al sinds de eerste keer dat ik over Startblok hoorde was ik enthousiast om mee te werken aan een project waarbij de bewoners zelf zoveel inspraak hebben. Nu dat ik betrokken ben als voorzitter van de Stichting kan ik uit ervaring zeggen dat actief betrokken zijn bij Startblok het alleen maar leuker maakt om hier te wonen. Als team proberen we bewoners te motiveren om met leuke nieuwe ideeën te komen, en de ondersteuning te bieden om deze plannen samen uit te voeren, dus laat zeker wat van je horen als je iets nieuws wil zien of organiseren! Uiteindelijk zijn het natuurlijk de bewoners die Startblok maken wat het is; met jullie hulp kunnen we zorgen dat iedereen het beste uit zijn tijd als Startblokker kan halen.

Timo
Vice-voorzitter
Al vanaf het begin van Startblok ben ik actief als technisch medewerker. Daarnaast help ik graag bij het organiseren van evenementen en ben ik dan ook zelf ook vaak van de partij. De verbindende factoren die Startblok tussen culturen biedt hebben mij altijd aangesproken. Hier blijf ik graag aan bijdragen. Vandaar ook dat ik bij Startblok Actief! ben gegaan. Ook na Startblok hoop ik mij nog met community building bezig te houden.

Frieda
Penningmeester

Startblok betekent voor mij een hele fijne omgeving met hele fijne mensen. Sinds kort ben ik ook penningmeester van Stichting Startblok Actief! omdat ik geloof in, en wil bijdragen aan, de kracht van ‘TEAM’: Together Each Achieves More. Met dit TEAM doel ik op zowel de stichting, Startblok Riekerhaven, als ook de maatschappij op zich. Door middel van activiteiten worden interpersoonlijke contacten gestimuleerd, verrijken we elkaar en bereiken we meer. Laten we samen de wereld iedere dag opnieuw een beetje mooier maken.


Ella
Secretaris

Ibrahim
Algemeen lid

Ik ben druk bezig met mijn studie rechten, maar daarnaast maak ik tijd om actief te zijn binnen Startblok Riekerhaven. Naast dat ik werkzaam ben als sociaal beheerder (projectmaker), ben ik op zoek gegaan naar hoe dit project inspirerend kan zijn voor andere projecten ter wereld. Zo kwam ik bij Stichting Actief! terecht als algemeen lid.

Nahom
Algemeen lid
In Startblok wonen we als een grote jonge familie, met een diversiteit aan cultuur, mentaliteit, onderwijs en achtergrond. Ik heb mij aangesloten bij Stichting Startblok Actief! omdat ik mijn bijdrage wil leveren aan de sociale cohesie van deze grote familie door een brug te vormen tussen culturen en van iedereen om mij heen te leren. Mijn doel is om samen met mijn team iedereen zo veel mogelijk te verbinden en dichter bij elkaar te brengen.

Yara
Vanaf het moment, 2 jaar geleden, dat ik over het Startblok project las, ben ik gegrepen door het ‘Startblok virus’. Het samen leven, elkaar helpen te ontwikkelen en het wonen in een zelf opgebouwde community maken mij nog steeds ontzettend enthousiast en trots. Eerst ben ik betrokken geweest als voorzitter van Stichting Actief! en nu ben ik werkzaam als community developer. Samen met de bewoners en alle betrokkenen, bouwen wij verder aan de community op Startblok Riekerhaven. Dus heb je een idee voor een nieuw initiatief, neem dan vooral contact met mij op!

Hieronder zie je een foto van het vorige Startblok Actief! Team die hun best hebben gedaan zo veel mogelijk leuke activiteiten te organiseren

Blog
15-10-2019

Kijkje achter de schermen: gangmakersmeetings

Startblok Riekerhaven werkt met een systeem van zelfbeheer, maar wat is zelfbeheer nou eigenlijk precies…
Read More
Blog
12-09-2019

Het Startblok Festival: een geslaagde dag!

De eerste muziek galmt over het terrein en mensen beginnen zich langzaamaan te verzamelen. Voor…
Read More
Blog
30-08-2019

Het Startblok Festival: door bewoners, voor bewoners

Achteraan het terrein van Riekerhaven is het een kleurrijke chaos. Al weken zijn bewoners hier…
Read More