Naast het zelf beheren heeft iedereen in het Startblok de kans om een steentje bij te dragen, door zelf dingen te organiseren. Ook hierbij staat het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan de community voorop.

Volop ruimte voor eigen inbreng

Bijna alles is mogelijk. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Dit is soms eenmalig, maar er kan zelfs een commissie of een vereniging worden gevormd; dit alles is door de bewoners zelf te bepalen! En waar nodig kan de beheerder PR, communicatie & maatschappelijke invulling ondersteunen, bij bijvoorbeeld het uitnodigen van bewoners of door te helpen bij het maken van een actieplan.

Laat ons je idee weten!

Ben jij bewoner en heb je een leuk idee, hoe groot of klein dan ook? Laat het ons weten of doe een melding in Socius Connect!

Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden in het Startblok? Houd dan What’s new / Activiteiten in de gaten. Hier wordt regelmatig een update geplaatst.

Coördinatie van zelforganisatie op Startblok

Om alle ideeën, activiteiten en evenementen in goede banen te leiden zijn er twee bewoners aangenomen. Dat zijn Hasse en Fares. Samen hebben zij de afgelopen tijd een bewonerscommissie aangenomen, gaan ze een stichting opzetten alle activiteiten op Startblok coördineren.

Hasse van der Veen, projectcoördinator zelforganisatie en voorzitter commissie samen met Fares
‘Ik woonde al een tijdje op Startblok en wilde me graag meer inzetten voor de ‘community’ en meer mensen leren kennen. Toen de vacature voor projectmedewerker beschikbaar kwam, leek me dit een uitgelezen kans hiervoor. Sinds we in januari begonnen zijn hebben we al meerdere feesten, cafés, en andere sociale bijeenkomsten georganiseerd, waar ik veel enthousiaste mensen heb leren kennen die ook graag mee willen bouwen aan de Startblok community. Daarnaast hebben we ook activiteiten georganiseerd die hopelijk bijdragen aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van Startblokkers.
Al met al geeft deze functie mij de kans een bijdrage te leveren aan Startblok én ik leer hierbij belangrijke vaardigheden. Ik ben dus erg blij deel uit te maken van dit bijzondere project!’
Fares AlQadi , projectcoördinator zelforganisatie en voorzitter commissie samen met Hasse
‘Startblok is een uniek project. Het is niet zomaar een project voor jonge mensen: we wonen samen met veel verschillende culturen, talen en religieuze achtergronden. Om te werken aan een goede sfeer is een blijvende uitdaging voor mij en het team. Maar vanaf het moment dat ik op Startblok kwam wonen, besloot ik om die uitdaging aan te pakken.”

De zelforganisatie commissie

Op Startblok is er een speciale commissie van bewoners die naast Hasse en Fares de zelforganisatie begeleiden. Zij houdt het overzicht over en ondersteunt bij het opzetten van alle activiteiten op Startblok. In de zelforganisatie commissie zit Deniz, de penningmeester, Jasmin, de secretaris en Adrian, de vice-voorzitter.

Deniz Yilmaz, penningmeester
‘Dus eigenlijk ben ik de geld-dude die probeert onze inkomsten en uitgaven overzichtelijk te houden. Als we het terrein willen blijven verbeteren en feestjes willen blijven houden voor de Startblokkers, moeten we wel zorgen dat onze financiele situatie gezond is. Mijn doel is ervoor te zorgen dat, zodra JIJ een biertje van ons koopt in het clubhuis, de winst gebruikt wordt voor de juiste uitgaven (zoals ons gloednieuwe clubhuis terras!)

Ik ben dit werk gaan doen, omdat ik HOU van Startblok, al vanaf het begin. En ik wil bijdragen aan het project. Ik draag mijn steentje bij als committeelid en gangmaker. We hebben al een aantal mooie initiatieven en plannen, dus ik kijk uit naar de komende jaren die we hier samen gaan doorbrengen!’

Jasmin Keijzer, secretaris
‘Door op te groeien met twee verschillende culturen heb ik geleerd hoe verschillend en hetzelfde sommige culturen zijn. Door activiteiten op Startblok te organiseren, hoop ik mensen van verschillende achtergronden met elkaar te verbinden zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren.’

Adrian Laidley, vice voorzitter
‘Beïnvloedt door de filosofie ‘Wees het verschil dat je wilt zien in de wereld’ en een achtergrond in community building motiveerde mij om bij Startblok te gaan werken. Ik had mijn twijfels toen ik naar Startblok verhuisde. Wat kon ik verwachten van het samenleven met mensen met totaal andere culturele en ethische achtergronden? Maar door de maanden heen zijn mijn twijfels vervaagd. Veel bewoners zijn betrokken, integreren goed en voelen zich thuis op Startblok. En zo werd ook ik enthousiast en mondde dit uit tot participatie in de zelforganiseren commissie.’

Het hele zelforganisatie-team

V.l.n.r. Jasmin, Adrian, Deniz, Fares en Hasse.

ActiviteitNieuws
21-06-2018

Startblok Festival: Summer & Chill!

Over het festival.. Een nieuw jaar, een nieuw festival! Startblok Riekerhaven presenteert ons derde jaarlijkse…
Read More
Blog
19-02-2018

Startblok Academy: Coding 101

Servers, clients, databases, HTML, CSS , JavaScript….. Waaatt??? Met nul kennis over programmeren, servers en…
Read More

Wat kun jij doen?

Doe mee aan het Knowledge Project