Naast het zelf beheren heeft iedereen op Startblok de kans om een steentje bij te dragen door zelf dingen te organiseren. Ook hierbij staat het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan de community voorop.

Volop ruimte voor eigen inbreng

Bijna alles is mogelijk. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Dit is soms eenmalig, maar er kan zelfs een commissie of een vereniging worden gevormd; dit alles is door de bewoners zelf te bepalen! Waar nodig kan de beheerder community development ondersteunen, bij bijvoorbeeld het maken van een actieplan.

Laat ons je idee weten!

Ben jij bewoner en heb je een leuk idee, hoe groot of klein dan ook? Laat het ons weten!

Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden in het Startblok? Houd dan What’s new / Activiteiten in de gaten. Hier wordt regelmatig een update geplaatst.

Coördinatie van activiteiten op Startblok

Om alle ideeën, activiteiten en evenementen in goede banen te leiden is er door vrijwilligers een stichting opgericht. De bestuursleden coördineren alle activiteiten en projecten op Startblok. Hun motto: activiteiten voor en door Startblokkers!

Sinds kort is er een nieuw team aan de slag gegaan bij Startblok Actief! Binnenkort lees je hier hun verhalen. 

Deniz
Ik heb al bijna twee jaar een zwak voor Startblok; mijn eerste woonplek in het heerlijke Amsterdam! Al sinds het begin probeer ik mijn steentje bij te dragen aan deze community, onder andere als gangmaker en mede-oprichter van onze Stichting Startblok Actief.

Als penningmeester ben ik de geld-guy die probeert onze inkomsten en uitgaven overzichtelijk te houden. Als we het terrein willen blijven verbeteren en feestjes willen blijven houden voor de Startblokkers, moeten we wel zorgen dat onze financiële situatie gezond is en blijft! We halen geld op middels het geven van rondleidingen en subsidie-aanvragen, zodat we activiteiten kunnen faciliteren, feestjes kunnen geven en toffe investeringen in Startblok kunnen blijven doen!

Yara
Vanaf het moment, 2 jaar geleden, dat ik over het Startblok project las, ben ik gegrepen door het ‘Startblok virus’. Het samen leven, elkaar helpen te ontwikkelen en het wonen in een zelf opgebouwde community maken mij nog steeds ontzettend enthousiast en trots. Sinds begin 2018 ben ik ook als voorzitter van Stichting Startblok Actief! betrokken. Ik hoop dat wij als Stichting Actief! veel mooie initiatieven en ideeën van en met bewoners mogelijk kunnen maken. Dus heb je een leuk idee voor een activiteit, neem vooral contact met ons op!

Nahom
In Startblok wonen we als een grote jonge familie, met een diversiteit aan cultuur, mentaliteit, onderwijs en achtergrond. Ik heb mij aangesloten bij Stichting Startblok Actief! omdat ik mijn bijdrage wil leveren aan de sociale cohesie van deze grote familie door een brug te vormen tussen culturen en van iedereen om mij heen te leren. Mijn doel is om samen met mijn team iedereen zo veel mogelijk te verbinden en dichter bij elkaar te brengen.

Jasmin
Ik woonde al een tijd op Startblok maar had door mijn studie en traineeship weinig tijd om me echt in te zetten. Ik vond het tof dat steeds meer bewoners zich gingen inzetten voor Startblok door bijvoorbeeld het organiseren van een filmavond, kledingruil of taaluitwisseling. Hoe langer ik op Startblok woonde, hoe meer ik besefte dat het de bewoners zijn die deze plek levend en uniek maken. Ik wilde hier graag ook wat aan bijdragen.

Als secretaris hou ik mij vooral bezig met het promoten van activiteiten en leg ik afspraken vast binnen het bestuur. Daarnaast coördineer ik samen met Yara onze Startblok moestuin!

Nieuws
15-12-2018

Eervolle vermelding World Habitat

Startblok Riekerhaven kreeg een eervolle vermelding van World Habitat! In samenwerking met UN-Habitat (Verenigde Naties) reikt…
Read More
Activiteit
06-12-2018

Overzicht activiteiten december

Ook in de donkere decembermaand is er genoeg te doen op Startblok Riekerhaven. Bootcamp je…
Read More
Blog
04-12-2018

Muzikale Startblokkers

Auteur: Jasmin Voor de derde keer op een rij kwamen studenten van het conservatorium langs…
Read More