Naast het zelf beheren heeft iedereen op Startblok de kans om een steentje bij te dragen door zelf dingen te organiseren. Ook hierbij staat het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan de community voorop.

Volop ruimte voor eigen inbreng

Bijna alles is mogelijk. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Dit is soms eenmalig, maar er kan zelfs een commissie of een vereniging worden gevormd; dit alles is door de bewoners zelf te bepalen! Waar nodig kan de beheerder community development ondersteunen, bij bijvoorbeeld het maken van een actieplan.

Laat ons je idee weten!

Ben jij bewoner en heb je een leuk idee, hoe groot of klein dan ook? Laat het ons weten!

Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden in het Startblok? Houd dan What’s new / Activiteiten in de gaten. Hier wordt regelmatig een update geplaatst.

Coördinatie van activiteiten op Startblok

Om alle ideeën, activiteiten en evenementen in goede banen te leiden is er door vrijwilligers een stichting opgericht. De bestuursleden coördineren alle activiteiten en projecten op Startblok. Hun motto: activiteiten voor en door Startblokkers!

Saskia
Voorzitter

Timo
Vice-voorzitter

Frieda
Penningmeester

Ella
Secretaris

Ibrahim
Algemeen lid

Nahom
Algemeen lid
In Startblok wonen we als een grote jonge familie, met een diversiteit aan cultuur, mentaliteit, onderwijs en achtergrond. Ik heb mij aangesloten bij Stichting Startblok Actief! omdat ik mijn bijdrage wil leveren aan de sociale cohesie van deze grote familie door een brug te vormen tussen culturen en van iedereen om mij heen te leren. Mijn doel is om samen met mijn team iedereen zo veel mogelijk te verbinden en dichter bij elkaar te brengen.

Yara
Vanaf het moment, 2 jaar geleden, dat ik over het Startblok project las, ben ik gegrepen door het ‘Startblok virus’. Het samen leven, elkaar helpen te ontwikkelen en het wonen in een zelf opgebouwde community maken mij nog steeds ontzettend enthousiast en trots. Eerst ben ik betrokken geweest als voorzitter van Stichting Actief! en nu ben ik werkzaam als community developer. Samen met de bewoners en alle betrokkenen, bouwen wij verder aan de community op Startblok Riekerhaven. Dus heb je een idee voor een nieuw initiatief, neem dan vooral contact met mij op!

Hieronder zie je een foto van het vorige Startblok Actief! Team die hun best hebben gedaan zo veel mogelijk leuke activiteiten te organiseren

Activiteit
12-03-2019

Het eerste Nederlandse Taalcafé

Op veler verzoek: het Nederlandse Taalcafé. De eerste twee edities waren een groot succes. Kom…
Read More