Skip to main content

Naast het zelf beheren heeft iedereen op Startblok de kans om een steentje bij te dragen door zelf dingen te organiseren. Ook hierbij staan het creëren van sociale samenhang en het bouwen aan de community voorop.

Volop ruimte voor eigen inbreng

Bijna alles is mogelijk. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, koken en eten of film en muziek. Dit is soms eenmalig, maar er kan zelfs een commissie of een vereniging worden gevormd; dit alles is door de bewoners zelf te bepalen! Waar nodig kan de beheerder community development ondersteunen, bijvoorbeeld bij het maken van een actieplan.

Laat ons je idee weten!

Ben jij bewoner en heb je een leuk idee, hoe groot of klein dan ook? Laat het ons weten!

Wil je een evenement of activiteit organiseren in ons clubhuis? 
Bedenk dat alle bewoners van Startblok Riekerhaven welkom moeten zijn. Ook verwachten we enige inspanning van je om de bewoners ook daadwerkelijk uit te nodigen, zoals het maken van een poster. Wij verspreiden deze dan voor je. 

Tip: Gebruik www.canva.com voor het maken van een poster! Je kunt onderstaand logo erop zetten.


Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden op Startblok? Houd dan de Rieki app in de gaten of check onze Facebook of Instagram pagina! Hier wordt regelmatig een update geplaatst.

Coördinatie van activiteiten op Startblok

Om alle ideeën, activiteiten en evenementen in goede banen te leiden is er door vrijwilligers een stichting opgericht. De bestuursleden coördineren alle activiteiten en projecten op Startblok. Hun motto: activiteiten voor en door Startblokkers!

Saskia
Voorzitter
Sinds de eerste keer dat ik over Startblok hoorde was ik enthousiast om mee te werken aan een project waarbij de bewoners zelf zoveel inspraak hebben. Nu dat ik voorzitter van de stichting ben kan ik uit ervaring zeggen dat actief betrokken zijn bij Startblok het alleen maar leuker maakt om hier te wonen. Als team proberen we bewoners te motiveren om met leuke nieuwe ideeën te komen, en de ondersteuning te bieden om deze plannen samen uit te voeren, dus laat zeker wat van je horen als je iets nieuws wil zien of organiseren! Uiteindelijk zijn het natuurlijk de bewoners die Startblok maken wat het is; met jullie hulp kunnen we zorgen dat iedereen het beste uit zijn tijd als Startblokker kan halen.

Timo
Vice-voorzitter
Al vanaf het begin van Startblok ben ik actief als technisch medewerker. Daarnaast help ik graag bij het organiseren van evenementen en ben ik dan ook zelf ook vaak van de partij. De verbindende factoren die Startblok tussen culturen biedt hebben mij altijd aangesproken. Hier blijf ik graag aan bijdragen. Vandaar ook dat ik bij Startblok Actief! ben gegaan. Ook na Startblok hoop ik mij nog met community building bezig te houden.

Ella
Secretaris

Ibrahim
Algemeen lid

Ik ben druk bezig met mijn studie rechten, maar daarnaast maak ik tijd om actief te zijn binnen Startblok Riekerhaven. Naast dat ik werkzaam ben als sociaal beheerder (projectmaker), ben ik op zoek gegaan naar hoe dit project inspirerend kan zijn voor andere projecten ter wereld. Zo kwam ik bij Stichting Actief! terecht als algemeen lid.

 

Hieronder zie je een foto van het vorige Startblok Actief! Team die hun best hebben gedaan zo veel mogelijk leuke activiteiten te organiseren