Skip to main content

Om het Startblok tot een succes te maken gaan we allerlei samenwerkingsverbanden aan met partijen die iets voor het project moeten of kunnen betekenen. Dit kan op allerlei gebieden zijn! Bijvoorbeeld partijen die helpen met een goede en eerlijke werving en selectie, de benodigde begeleiding en het bieden van toekomstperspectief voor alle bewoners van het Startblok.

Met de volgende partijen werken we op dit moment samen:

Ykeallo

Stiching Ykeallo zet zich op verschillende plekken in Amsterdam in voor statushouders, zo ook op Startblok Riekerhaven. Vanuit de handbalclub helpen ze jonge statushouders om duurzaam te integreren. Dit gebeurt onder meer met het bieden van een plek om samen te komen, cultuursensitieve begeleiding, voorlichting en training en sport- en spelactiviteiten. Hoewel ze zich focussen op het helpen van statushouders, is iedereen van Startblok Riekerhaven (en daarbuiten) welkom om eens gezellig langs te komen bij de handbalclub.

Logo VluchtelingenWerk

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen die te horen krijgen dat ze in Nederland mogen blijven, kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk in het doolhof dat Nederland heet. Vluchtelingenwerk helpt hen daarbij. Voor het Startblok denkt Vluchtelingenwerk mee in de ontwikkeling van het project en bieden zij ondersteuning aan de statushouders die hier komen te wonen.

Gemeente Amsterdam

Startblok Riekerhaven werkt samen met verschillende onderdelen binnen Gemeente Amsterdam. Zo werken we nauw samen met stadsdeel Nieuw-West voor de ontwikkeling van de leefbaarheid in en rondom het Startblok. Denk bijvoorbeeld aan het verschaffen van sportfaciliteiten en de groenvoorziening. Daarnaast is Gemeente Amsterdam een belangrijke schakel tussen verschillende zorgpartijen die actief zijn op Startblok Riekerhaven.

“We hopen met deze gecombineerde woonvorm het integreren van jonge vluchtelingen te vergemakkelijken en stimuleren.”

Woordvoerder wethouder Ivens, Gemeente Amsterdam

 Word bewoner van het Startblok