Skip to main content

Het Startblok wordt beheerd door haar eigen bewoners. In totaal is zo’n 10% van de bewoners betrokken bij het zelfbeheren van het Startblok!

Sociaal beheer

Gangmakers

Per woongroep worden er twee gangmakers aangesteld (een statushouder en een Nederlandse jongere). Deze bewoners zorgen per woongang niet alleen voor handhaving van het huishoudelijk reglement, maar vooral ook voor gezelligheid en de sociale samenhang in de groep! De gangmakers ontvangen hiervoor een maandelijkse huurkorting. Ze worden aangestuurd door de projectmakers.

Community Builders

Vijf bewoners van het Startblok zijn Community Builders, zij verzorgen het algehele sociale beheer. De Community Builders sturen de gangmakers aan en houden zich bezig met de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Daarbij staat het creëren van sociale samenhang voorop! Samen met het algemeen beheer vormen de Community Builders het zelfbeheerteam en regelen zij de dagelijkse gang van zaken in het Startblok.

Algemeen beheer

Beheerder huurzaken

De beheerders huurzaken zijn Gijs en Jasmine. Naast huurzaken beheert Gijs het terreinteam en Jasmine beheert tijdelijk PR en communicatie.

Terreinteam

Het terreinteam zorgt ervoor dat alles netjes schoon wordt gehouden op het terrein. Hieronder valt ook het groenonderhoud. Dit team wordt aangestuurd door Gijs.

Projectcoördinator Lieven de Key

Arnold Hooiveld is de projectcoördinator van Startblok Riekerhaven (de Key) en stuurt het beheerteam aan. Daarnaast is hij de spil van het Startblok, waarbij hij samenwerkt met het zelfbeheer, andere collega’s van De Key, de Gemeente Amsterdam en alle andere samenwerkingspartners en goede buren. Je kunt hem bereiken via arnold.hooiveld@lievendekey.nl.

Ons huidige team

Arnold Hooiveld

Projectcoördinator

Jasmine

Beheerder huurzaken

Myrna

Community Builder

Romy

Community Builder

Sean

Community Builder

Daan

Community Builder

Jesse van Geldorp

Projectcoördinator

Ton Laanstra

Huismeester

'Werken in het beheerteam maakt het wonen op Startblok nog leuker en interessanter. Je bent continu betrokken bij het project en je leert enorm veel mensen kennen.'

Mirthe, bewoner

 Word bewoner van het Startblok