Skip to main content

Startblok Stories | Wi-Fi

By 23-11-2016maart 6th, 2017Blog, Startblok Stories

Startblok Stories zijn korte verhalen over het dagelijkse leven op Startblok. Bewoner en filmmaker Bobbie Fay Brandsen schrijft over haar ervaringen en ontmoetingen tijdens de eerste maanden.

Tekst: Bobbie Fay Brandsen
Beeld: Sigi van ’t Schip

Op een avond word ik gebeld door een onbekend nummer, een jongensstem vraagt mij in gebrekkig Engels of ik kan komen helpen met Wi-Fi aansluiten bij mijn buurman Meron. Ik trek mijn schoenen aan en klop vier deuren verderop aan. Daar zitten drie jongens op de bank met een router in hun hand, de Nederlandse installatie-cd zit in de laptop. Vol vertrouwen kijken ze mij aan.

Een beetje alcohol
Na twintig minuten blijkt dat het mij ook niet lukt. De jongen die drie woorden Engels spreekt, gaat een handleiding zoeken. Ik blijf achter met Meron en Daniel. Ik krijg een oranje drankje voor mijn neus, een mangosapje. Ik vraag voor de grap of er alcohol in zit om een gesprek op gang te krijgen. Ze lachen allebei. ‘Nee, alcohol niet goed’. Als ik ze in gebarentaal vraag of ze dan helemaal niet drinken, zegt Daniel lachend ‘beetje’. We kijken elkaar aan, maar weten niet wat verder te zeggen, we zullen elkaar waarschijnlijk niet begrijpen.

Alledrie zijn we stil
Mijn oog valt op het keyboard dat op de grond ligt, afleiding denk ik opgelucht. Ik wijs ernaar en vraag of hij iets wil spelen. ‘Now?’ vraagt Meron enigszins verlegen. Ik knik instemmend. Hij pakt het keyboard en voor vijf minuten speelt hij ‘Tigrinya music’. Alledrie zijn we stil. Het is fijn om samen iets te doen waarbij we niet zijn overgeleverd aan taal. Als hij stopt kijkt hij bescheiden mijn kant op, ik begin te klappen en steek mijn duim omhoog. Het was mooi.

vwaq7pr4pnf8zwtqptpnyr1a-ql2tb8_haveybdkfjldqfflk1kqd8mb94lxssv9dgbkxws2048

Meron op zijn keyboard. Still uit de Filmacademie documentaire ‘The Boys Next Door’.

Volg de filmmakers op Facebook voor alle nieuwtjes, updates en mooie stills uit de documentaire.

Naam: Bobbie Fay Brandsen
Leeftijd: 22
Studie: studeert dit jaar af als regisseur bij de Nederlandse Filmacademie en werkt bij de Filmhallen
Interesses: film – ballet – filosofie – reizen – zwemmen – koken
Functie: (korte)video’s, blogger