Skip to main content

Handbalvereniging Westsite

By 15-04-2016april 18th, 2016Blog

Beter een goede buur, dan een verre vriend! In elke nieuwsbrief stellen we je graag voor aan een van onze goede buren en zetten we hen in het zonnetje!

“Handbalvereniging Westsite bevindt zich al meer dan 50 jaar in Riekerhaven”, vertelt Rob, de voorzitter van Amsterdam West Vooruit. “Toen ik 18 was en verliefd werd op mijn echtgenote raakte ik betrokken bij de club en nu zit ik hier nog steeds”, zegt hij lachend. “Vroeger zaten we hier samen met een voetbalclub, maar die moest wijken vanwege de bouw van de ring. Nu het Startblok wordt gebouwd, hebben wij ook de zekerheid dat we de komende negen jaar kunnen blijven op deze locatie.”

Westsite is een grote vereniging waar je handbal en beach handbal kunt spelen. “De dames A1 van het beach handbal doet het ontzettend goed, die behoren tot de top in Europa! Eind mei gaan we naar Griekenland en hopen we Europees kampioen te worden”, zegt Rob.

“Toen we voor het eerst van het Startblok hoorden, waren we verrast. Maar de plannen klinken goed! We staan achter de grondgedachte en het systeem waarbij statushouders en jongeren uit Nederland worden gemixt; dat moet wel goed komen! Ook de doelgroep sluit denk ik mooi aan bij onze vereniging en andere partijen in de buurt, zoals Apenkooi Events, die feesten voor ‘de volgende generatie’ organiseert. Als directe buren stellen we straks graag onze faciliteiten ter beschikking voor bijvoorbeeld feesten, taallessen en sportactiviteiten. Zowel op sociaal en economisch vlak hebben we elkaar wat te bieden!”