Skip to main content

Onze goede buur Leut

By 09-01-2017Blog

Graag zetten we onze buren in het zonnetje! Deze keer: koffietentje Leut.

Bij het knal paarse koffietentje aan de Overschiestraat 200 bestel je verse broodjes blozende brie, vreemde vogel of kletsende koe. De namen klinken al net zo vrolijk als de vriendelijke medewerkers zijn. Een van hen, Anouska van Hartingsveldt, vertelt meer.

“Van eten moet je genieten”
“Leut is veel groter dan alleen onze lunchroom hier. Eigenaren Gijs en Rick begonnen 13 jaar geleden op deze locatie met verse broodjes klaarmaken.” Dit deden deze vrienden onder het motto: van eten moet je genieten! Inmiddels is Leut flink uitgebreid met een extra lunchroom genaamd Titus en een cateringservice in het Ringparkgebouw. “We zijn gulle gevers en vinden het heel leuk om het mensen naar de zin te maken. We kunnen aan heel veel verschillende wensen voldoen, van een bedrijfslunch tot een chique borrel.”

leut3

Anouska staat snel op om een cappuccino en een broodje zingende zalm klaar te maken voor een gast die binnenloopt en vertelt dan verder:

Reuring en gezelligheid
“Toen wij van Startblok hoorden waren we enthousiast: eerst deden zich verschillende verhalen de ronde, maar sinds we weten dat statushouders en jongeren hier samen wonen, vinden we dit heel erg leuk. We zijn benieuwd naar de reuring en gezelligheid die dit brengt. We hebben ook folders uitgedeeld aan onze gasten toen Startblok bewoners zocht.”
Krijsende kip
Leut krijgt veel bezoek van medewerkers van de omliggende bedrijven en al snel wordt het drukker. Ook de taxichauffeurs die achter op de parkeerplaats hun pauze houden drinken hier steevast koffie.
Met een krijsende kip onder de arm en een vers sapje ga ik weer weg. “Tot maandag!”
leut2