Skip to main content

Vaarwel Mirthe, welkom Aline!

By 02-08-2018december 5th, 2018Blog, Startblok Stories

‘Een gesprek met Startblok Riekerhaven’s PR & Communicatie Beheerders’

Een paar weken geleden hadden Mirthe, Aline en Adrian een gesprek over het vertrek van Mirthe, de introductie van Aline aan bewoners en de toekomst van PR & Communicatie op Startblok Riekerhaven.  Misschien wist je het niet, maar per 1 juni zal Mirthe van den Hee, PR & Communicatie medewerker bij Startblok Riekerhaven, na twee jaar stoppen en Aline Bleeker wordt dus haar vervanger.

Ontmoet Mirthe

Velen van ons kennen haar als Mirthe Startblok, de vrouw in het blauw die altijd glimlacht, zelfs wanneer ze probeert een serieuze en informatieve post te geven aan de bewoners omdat er ook een lachend gezicht ernaast. Wonend in  Startblok Riekerhaven sinds het begin en met alleen een bachelor diploma in Media en Informatie Communicatie en een stage in Communicatie gedaan bij Vluchtelingenwerk Nederland. Mirthe begon te werken als beheerder communicatie en dan werd later beheerder PR & Communicatie in oktober 2017, terwijl zij Sociologie studeerde aan de VU in Amsterdam. Mirthe is ook bezig met het leren van de Arabische taal en gaat af en toe naar de sportschool wanneer ze de tijd kan vinden, waardoor ze vaak druk is in de vroegste uren van de ochtend en soms hele dagen.

Ontmoet Aline

Iedereen goed helpen, samen met medewerker Adrian mensen goed op de hoogte  brengen en nieuwe dingen doen  zoals met video’s, zijn enkele dingen die Aline belooft te realiseren met haar nieuwe rol als PR- en communicatie beheerder. Nu met het facebook-account ‘Aline Startblok’, de overgangsrite voor elke communicatie-medewerker, is Aline al begonnen haar aanwezigheid bekend te maken bij de Startblok Community. Aline is een 25-jarige muziekliefhebber en student Journalistiek, woont vanaf het begin op Startblok en vindt het een leuke plek om te wonen en dus ook om te werken. Deze nieuwe baan ziet ze als een uitdaging, omdat ze zichzelf meestal de journalist noemt die met de PR-persoon praat en nu zij in de andere stoel zit, een rolverandering die je het zou kunnen noemen.

Wat het werk voor Aline ideaal zou maken is met een heel leuk team te werken en kan af en toe iets leuks doen met haar collega’s. Met het feit dat ze hier al veel bewoners kent, denkt ze dat het ook voor mensen gemakkelijker is om naar haar te komen met problemen of ideeën.

De meeste organisaties hebben een gezamenlijk team dat verantwoordelijk is voor PR & communicatie, maar Startblok Riekerhaven heeft ervoor gekozen om een ​​andere aanpak te kiezen en dus het team op te splitsen in twee functies vanwege de hoeveelheid werk. Momenteel doet Mirthe Pr & Communicatie terwijl Adrian Laidley de uitvoerende communicatie beheert. De functies omvatten gezamenlijk interne en externe communicatie zoals communicatie naar bewoners en buiten via sociale media en veel contact met mensen van buitenaf  vooral voor presentaties, interviews en rondleidingen. Het inhoudt ook discussie met andere Nederlandse gemeenten die Startblok Riekerhaven interessant vinden of andere woningcorporaties en tenslotte, studenten die hun scriptie of projecten willen doen.

Hoge En Lage Punten In Het Werken Bij Startblok Als PR

Een van de redenen waarom deze twee dames bij Startblok hebben gekozen om te wonen en te werken, is wonen en werken met personen uit verschillende culturen. Mirthe spreekt haar liefde uit voor de vrijheid en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met haar taken, waarbij ze zelfs haar eigen blog team opzette en een paar kleinere eigen projecten begon en werkte met jonge personen van dezelfde leeftijd. Mirthe ziet dit ook als een kans om te leren, haar vaardigheden te ontwikkelen en natuurlijk haar netwerk en kennis op te bouwen. Als starter kun je in een bedrijf of organisatie nooit gemakkelijk een dergelijke gelegenheid krijgen en dit is niet alleen een kans die voor haar beschikbaar is, maar voor iedereen die op Startblok Riekerhaven woont.

Naast elke vrijheid zijn er nog steeds nogal wat beperkingen en dit is niet anders voor de rol van PR & Communicatie. Met hoge verwachtingen en een goede indruk bij het werken met Startblok Riekerhaven’s veel stakeholders, vooral Socius Wonen en De Key, kan het een beetje vervelend worden om altijd een overzicht te hebben van met wie je in contact kunt komen en wie je moet vertellen om een ​​pauze te nemen. Op gelijke manier, omdat je ook een bewoner bent en je hebt vrienden en zelfs een relatie, alles wat je doet heeft ook een effect op je vrienden en buren en dit maakt het vaak persoonlijk wat ook een beetje ingewikkeld wordt.

“Onze droombaan…”

Toeval of lot? Op de vraag wat hun droombaan zou is, gaven beide dames aan dat hun grote interesse ligt in het schrijven van hun eigen boeken. Dus kijk  in een winkel bij jou in de buurt voor een samenwerkend boek van Mirthe van de Hee en Aline Bleeker. Aline voegde eraan toe dat ze in de toekomst ook een journaliste wil worden.

“Stap uit je comfort zone, doe vooral die dingen die je eng vindt!”

~Mirthe van de Hee