Skip to main content

The Knowledge Project | Let’s talk business

By 05-06-2017Blog

Tekst door: Bobbie Fay Brandsen
Fotografie door: David Hup

Kennen jullie het Buddy Project nog? Nou, dat heeft een nieuw leven gekregen op Startblok! Op het moment zijn we het project aan het reorganiseren en we beginnen met een nieuwe naam: THE KNOWLEDGE PROJECT.

Waarom de nieuwe naam? Omdat we nu focussen op de inspirerende coaches die hun kennis en netwerk met ons kunnen delen! Dus heb jij een ambitie of droom die je wilt vervullen maar je kan wel wat hulp gebruiken? Wij hebben allerlei coaches uit allerlei vakgebieden tot onze beschikking die jou en je buddy kunnen helpen je dromen te verwezenlijken.

Naam: Bobbie Fay Brandsen
Leeftijd: 22
Studie: studeert dit jaar af als regisseur bij de Nederlandse Filmacademie en werkt bij de Filmhallen
Interesses: film – ballet – filosofie – reizen – zwemmen – koken
Functie: (korte)video’s, blogger

Woensdag 10 mei

17:00

Het is een warme woensdagmiddag. Met een tas vol boodschappen loop ik naar het clubhuis van Startblok. Over twee uur begint hier de ‘Start Your Own Business’-bijeenkomst van het vernieuwde Kennisproject. Ik schuif met tafels en stoelen en begin daarna de hapjes klaar te zetten. Gelukkig krijg ik al snel hulp van Fares, die vanavond achter de bar staat.

19:30

De eerste mensen komen binnen. Iedereen krijgt een naamsticker en er is gratis drank aan de bar, dat is nog eens fijn binnenkomen! Nog enigszins verlegen staan de bewoners naast elkaar. Zometeen zal worden uitgelegd wat de bedoeling is vanavond, maar first things first eerst even kijken of alles goed gaat met de hapjes!

20:00

Na een korte presentatie van Fleur over de nieuwe aanpak van het project gaan we echt beginnen. Op tafel liggen lijsten met daarop alle namen van de aanwezigen en daarachter een lijstje met andere maatjes en coaches die dezelfde interesses hebben. Zo hebben we per persoon wat voorstellen gemaakt met wie ze een match zouden kunnen zijn. Niet verplicht natuurlijk, er moet wel een klik zijn. Maar we voelen ons een heus datingbureau…

20:30

Inmiddels staan overal groepjes te praten. Rondom Marc Jacobs, een coach uit de IT-business staan vijf nieuwsgierige bewoners, ze hangen aan zijn lippen. Tevreden haal ik een biertje en besef ik me dat ik door de drukte helemaal ben vergeten te eten vanavond. Gelukkig zie ik dat barman Fares alweer bezig is met lekkere hapjes klaarmaken.

21:15

Jane en Abdul hebben allebei interesse in Business Administration en leken daarom op papier een goede match. Gelukkig blijkt het in het echt ook te klikken en hebben ze samen ook meteen een fijne coach gevonden: Marc Zwiers, een ervaren ondernemer die ze veel zal kunnen leren over de zakelijke wereld. Ook Lawrence, geïnteresseerd in Human Resources  ontmoette al snel zijn coach: Jamal Bashir. De twee kletsen de hele avond en het was voor hen dan ook makkelijk om drie gemeenschappelijke interesses te vinden voor het aanmeldformulier: voetbal, vrouwen en reizen. Klinkt goed!

22:30

Aan de bar staan nog steeds een paar enthousiaste nieuwe maatjes en coaches te kletsen. Marc, de IT-coach is inmiddels aan de haak geslagen door Mostafa. Hun eerste taak is om samen op zoek te gaan naar een Nederlands maatje om hun driehoek compleet te maken. Maar ze moeten ook elkaar leren kennen. Dus geven we ze de opdracht iets te verzinnen wat ze allebei nog nooit hadden gedaan. Voor Mostafa en Marc wordt dat piano spelen op het Centraal Station. En nu maar hopen dat dit legendarische moment wordt vastgelegd!

Ook Jane, Abdul en Marc hebben iets leuks bedacht om samen te doen en elkaar beter te leren kennen: alledrie hebben ze nog nooit Ethiopisch gegeten. Binnenkort gaan ze samen uit eten in een restaurant. Hoe leuk is dat!

23:30

Nu toch echt iedereen naar huis is, kijken Fleur en ik elkaar trots aan: het is ons gelukt, onze persoonlijke matching tactiek werkt! Er zijn super leuke matches ontstaan en de sfeer was informeel en relaxed. Op naar de volgende matching bijeenkomst!