Het Startblok is voor iedereen van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en iets wil bijdragen aan zijn eigen woonplek. De 565 woonunits bieden ruimte voor 282 jonge statushouders en 283 werkende jongeren, studenten en net afgestudeerden. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen deze jongeren van diverse afkomst een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat.

Building a future together!

Eigen initiatief staat voorop

Voor het verwezenlijken van deze ambitie moet het Startblok een prettige leefomgeving bieden: een omgeving waar iedereen zich thuis voelt en wordt gewaardeerd en gesteund. Maar bovenal moet het een omgeving zijn die iedereen inspireert om het beste uit zichzelf en de anderen te halen.

Niemand kan zo’n omgeving beter creëren dan de bewoners zelf. Alleen jullie kunnen met elkaar een gemeenschap opbouwen! Dit gaan we doen door middel van zelfbeheer en zelforganisatie.

Wanneer mag ik me aanmelden?

  • Je bent tussen de 18 t/m 27 jaar oud.
  • Je staat ingeschreven bij Woningnet (inschrijftijd maakt niet uit, na de informatieavond volgt een selectieprocedure)
  • Je bent maatschappelijk betrokken en wordt enthousiast van het idee achter het Startblok.
  • Je bent student (MBO/HBO/WO), werkt al of bent op zoek naar werk en kunt aantonen dat je niet meer dan €38.035,- bruto per jaar verdient.
  • Je wordt geselecteerd op basis van je motivatie. Er geldt een aanmeld- en selectieprocedure voor het Startblok.

Zelf beheren, hoe werkt dat

"Voor het eerst voel ik me thuis in de stad waarin ik ben geboren. Leer ik mijn eigen cultuur beter kennen, door die van anderen te leren kennen. Mijn huisgenootjes en ik koken de ene dag pannenkoeken, en de volgende dag eten we een Syrische kipschotel."

Gaia, bewoner

 Word bewoner van het Startblok