Skip to main content

Muzikale Startblokkers

By 04-12-2018december 5th, 2018Blog

Auteur: Jasmin

Voor de derde keer op een rij kwamen studenten van het conservatorium langs op Startblok om samen met Startblokkers Raafat, Mostafa en Boaz te jammen. Het eindresultaat: een optreden in het conservatorium op 29 november.

Zenuwachtig zijn de Startblokkers niet. Ze hebben dit immers al vaker gedaan. Mostafa geeft aan dit jaar wel voor de eerste keer te gaan zingen. Een vriend van hem grapt nog dat hij filmpjes gaat maken van Mostafa z’n zangkunsten. “Sabotage materiaal voor later.”

Sabotagemateriaal zit er echter niet tussen. De nummers zijn gevarieerd, sfeervol en je kan zien dat iedereen op het podium vollop geniet. Tijdens de pauze hoor ik van Raafat dat er veel geïmproviseerd wordt en dat het soms niet gaat zoals gepland. Ik hoor er in ieder geval niks van dus dat zegt genoeg over de groep. De studenten en Startblokkers zijn goed op elkaar ingespeeld en pakken alles haarfijn op. Het was een feest om te zien!

Na het optreden is er ruimte voor een open mic. Studenten van het conservatorium zingen allerlei liedjes, van het het friends nummer tot een sinterklaas medley. Als afsluiting is er weer een jamsessie. Onze Startblokkers doen mee.