Skip to main content

Meet the team: Xena

Xena (21) is zelfbeheerder PR & Communicatie op Startblok Riekerhaven. Ze studeert aan de Dutch Filmers Acadamy, een allround opleiding tot filmmaker. Ze leert er alles wat je nodig hebt om een goede productie te draaien: editen, scriptschrijven, regisseren, filmen, decor opbouwen en produceren. In het derde jaar kunnen de leerlingen zich verdiepen in een bepaald onderdeel dat ze interessant vinden. ‘’Ik ben nog een beetje zoekende. Mijn talenten liggen vooral bij editen en scriptschrijven, maar ik vind het ook heel leuk om de productie op me te nemen en alles tot in de puntjes te regelen.’’ Voor haar opleiding staat Xena regelmatig op de set en dat kan nogal stressvol zijn, maar ze zou het voor geen goud willen missen. ‘’Het is heel chaotisch, je moet met allerlei dingen rekening houden en er gaat altijd wel iets fout. Maar wanneer alles klaar is krijg je zo’n kick, dat het weer gelukt is om iets moois neer te zetten met elkaar.’’  Naast haar werk als zelfbeheerder, werkt Xena ook achter de receptie bij een bejaardentehuis. Na 4 jaar voelt het bijna als een tweede thuis en het is er nooit saai. ‘’Het is altijd een soort van GTST waarin je je afvraagt wat de bewoners nu weer hebben meegemaakt. Ik geniet er vooral van dat zowel bewoners als collega’s regelmatig gezellig een praatje komen maken, het zijn hele lieve mensen.’’ Haar vrije tijd besteed Xena graag aan schrijven, lezen en gamen. Hoewel ze in haar drukke leven niet altijd tijd heeft om te gamen, probeert ze hier toch af en toe tijd voor vrij te maken. ‘’Gamen is voor mij wel echt relaxen. Ik kom dan echt tot rust en kan een beetje verwerken wat er die dag allemaal is gebeurd.’’ Ze speelt vooral games waarin geschiedenis een grote rol speelt. ‘’Ik vind Assasin’s Creed Odyssey heel leuk, daar komen veel bekende personages uit de Griekse mythologie in voor zoals Medusa en Cerberus. Maar ik ben ook een groot fan van Lara Croft. Zij is gewoon een badass en de archeologie in het spel vind ik ook heel leuk.’’ Een andere grote hobby van Xena is fotografie, waar ze een paar jaar geleden zelfs een opleiding voor volgde via de Fotoacademie. Ze maakt vooral graag natuurfoto’s in het bos. ‘’Ik wandel graag en ik vind de geur van het bos heerlijk. Ik hou van de lichtval tussen de bomen en die lieve kopjes van alle dieren die je tegenkomt.’’ Voordat Xena de PR & Communicatie van Startblok ging doen, werkte ze bij een kaasfabriek en bij de technische hulpdesk van Ziggo.

Xena woont sinds deze zomer op Startblok. Via haar zus, tevens een Startblokker, kwam ze voor het eerst in aanraking met het project. Daarna maakte ze een aantal video’s voor Startblok Riekerhaven en andere projecten van de Key. ‘’Ik leerde daardoor al een beetje over hoe het hier in elkaar zit. Ik voelde me al snel thuis, de mensen zeggen altijd gedag en ik vind het leuk om dichterbij mijn zus te wonen.’’ Vooral het sociale aspect spreekt Xena erg aan. ‘’Je ontmoet hier telkens nieuwe mensen en je maakt zomaar een praatje. Laatst kwam ik mijn overbuurman tegen. Hij had nieuwe schoenen gekocht en liet ze heel trots aan mij zien. Het was voor hem echt een ding en ik moest weer even denken aan hoe belangrijk het is om ook van de kleine dingen te genieten.’’