Skip to main content

Meet the team: Dar

By 19-11-2021november 24th, 2021Bewoners

Dar (26) werkt als Technisch Beheerder voor Startblok Riekerhaven. Binnenkort begint hij aan zijn studie wiskunde. Hiervoor volgde hij een matching programma waarin hij een college wiskunde volgde. ‘’Het sprak me heel erg aan hoe toepasbaar wiskunde is op het leven. Ik moest eens een formule maken voor de inhoud van een bal. Als de formule goed is, kan je hem op alle ballen toepassen. Het klopt altijd.’’ Vooral de uitdaging van het college sprak hem erg aan. ‘’Het was meteen al zoveel moeilijker dan op het vwo. Daar had ik totaal geen moeite met wiskunde, maar tijdens dat college snapte ik er helemaal niks van. Dat vond ik heel fijn.’’ In zijn vrije tijd wandelt Dar graag in het Rembrandtpark en hij draait ook regelmatig muziek. Dar houdt ook erg van lezen en hij leest vaak meerdere boeken door elkaar. Van fictie tot informatieve boeken. ‘’Ik ben nu bezig met het boek ‘How to spend 75 billion dollars to make the world a better place’. Het is geschreven door een financieel expert die onderzoek heft gedaan naar manieren om mensen en landen te laten groeien. Ik vind het heel interessant dat hij puur naar de data kijkt.’’ Daarnaast leest hij ook graag de boekenreeks The Weel Of Time van Robert Jordan, waar hij nu al 2,5 jaar mee bezig is. ‘’Bij het eerste boek had ik al het idee dat dit iets groots zou worden. Ik wilde het niet te snel uitlezen. Het is nog steeds boeiend en ik denk dat ik echt alle 14 boeken ga lezen.’’ Voordat Dar Technisch Beheerder op Startblok werd, werkte hij in een klein restaurant. Met maximaal 6 tafels was er genoeg aandacht voor de gasten. ‘’In grote restaurants is het een soort massaproductie, je hebt soms wel 15 bonnen tegelijk en ben je de hele avond bezig om dezelfde burgers te bakken. Hier hadden we veel verschillende gerechten en wist ik altijd voor wie ik het eten maakte.’’ Het restaurant voelde voor Dar als een tweede thuis. Zijn enige collega was een vriend, die tevens zijn baas was. ‘’Wat je verwachtte van de dag, kwam ook zo uit. Mensen kwamen met een zekere verwachting naar ons toe en we stelden hen nooit teleur.’’

Dar woont sinds augustus 2021 op Startblok Riekerhaven. Via zijn vriend Cris die hier al woonde, kwam hij voor het eerst op ons sociale woonproject. ‘’Hij vertelde mij over de boomhutplek. We dachten over wat we er allemaal mee konden doen en ik nam me voor om het op te knappen. Naarmate ik hier vaker kwam, kreeg ik steeds meer een idee van wat Startblok inhoudt en ik begon het echt een interessante, bijzondere plek te vinden.’’ Startblok heeft naast een hechte community ook een heuse kattenpopulatie. Dat is ook niet zo gek, want er is hier genoeg ruimte om de diertjes vrij te laten rondlopen. Dar is hier maar al te blij mee. ‘’Ik hou van katten, ze zijn schattig en mooi. Ik hou van dieren in het algemeen. Hoeveel leven hebben wij om ons heen waar we niet mee kunnen communiceren? Ik vraag me wel eens af wat een kat zou zeggen als we dezelfde taal zouden spreken.’’