Skip to main content

Leerlingen Fiep Westendorp op Startblok

By 27-02-2017maart 6th, 2017Nieuws

Leerlingen uit groep 6 en 7 van de school Fiep Westendorp kwamen langs op Startblok Riekerhaven! Samen schrijven ze een stukje voor de schoolkrant over het onderwerp veiligheid. Hiervoor interviewden ze een paar bewoners over vluchten en het samenwonen van Nederlandse jongeren met statushouders.

Wat de kinderen al weten over vluchtelingen is vooral wat ze op tv horen. Hun idee over vluchtelingen is vooral dat ze heel zielig zijn. Het verhaal van een bewoner over zijn ervaringen met vluchten blijkt toch erg indrukwekkend en heftig. De vragen hebben de kinderen in drie stukken verdeeld; hoe het was in het land waar hij vandaan komt, hoe de reis hierheen was en hoe het voor hem hier is. Het persoonlijke verhaal van iemands ervaring met vluchten grijpt ze erg aan.

De kinderen verwachten bij Startblok Riekerhaven dat iedereen veel van elkaar kan leren en vrienden kan maken. Bij het zien van twee woningen (van een student en van een statushouder) blijkt toch dat ze een heel ander idee hebben van hoe het eruit zou zien. In plaats van de grote ruimte met stapelbedden die ze hadden verwacht, staan ze ineens in studio’s waar mensen zelfstandig wonen. Ook zijn ze heel verrast dat een ‘container’ er zo leuk en groot uitziet. Ze zijn heel positief en enthousiast over het hele project en hebben veel geleerd!

Naam: Louise Barendregt
Leeftijd: 23
Werk: Beheerder huurzaken – bediening Supperclub Cruise
Interesses: Veganistisch koken – knuffelen met mijn kat Morty – drummen
Functie: 
blogger