Skip to main content

Eerste panelavond in februari

By 05-03-2019Blog

Auteur: Louise
Foto’s: Nasr

Het is maandagavond 4 februari. Rond half 8 druppelen de mensen langzaam Het Clubhuis binnen voor de eerste panelavond. Onder het genot van een kopje thee of koffie kletst iedereen een beetje met elkaar tot de groep compleet is en Yara (Beheerder Community Development) de avond aftrapt. We beginnen met een grote voorstel ronde zodat iedereen een beetje weet met wie we hier zitten. Het wordt al snel duidelijk dat de groep zeer gemixt is, net als Startblok zelf. Statushouders, starters en studenten komen samen om hun mening te geven over leven op Startblok. Er zijn de oudgedienden van Startblok die al vanaf het begin op het project wonen, maar ook nieuwe bewoners die graag hun duit in het zakje doen. Na het voorstellen warmen we op met een aantal stelling over Startblok. De groep heeft veel met elkaar gemeen. Ze staan voor een socialer Startblok met nog meer activiteiten waarbij ook integratie opnieuw de focus moet worden.

We verdelen ons vervolgens in drie kleine groepjes die elk een stapel post-its krijgt en plaatsneemt bij een vel met een thema: beheerteam, gemeenschappelijke ruimtes en buitenterrein. Op post-its schrijft elke groep wat ze vinden van de thema’s en waar ze als bewoner tegenaan lopen of wat ze juist fijn vinden. Iedereen denkt actief mee. Naast de al bekende uitdagingen van Startblok, zoals het schoonhouden van het terrein, komen ook nieuwe punten naar voren. Bijvoorbeeld mensen die erg blij zijn over de straatverlicht.. Met de gehele groep gaan we uiteindelijk bij elk thema de post-it langs om per probleem te kijken wat mogelijke oplossingen zijn.

De avond eindigt met een rondvraag waarin iedereen punten mag opbrengen die nog niet naar voren zijn gekomen. Iedereen heeft de ruimte om frustratie of juist hele fijne dingen te delen. Ondanks dat het grotendeels gaat over problemen en andere dingen waar bewoners tegenaan lopen, hangt er een positieve sfeer. Iedereen denkt mee over oplossingen en er is af en toe zelfs een schaterlach te horen.  Al met al, een gezellige maar ook productieve avond. Met een grote stapel aan post-its en ideeën verlaat Community Developer Yara het Clubhuis: op weg naar haar medebeheerders om de ideeën van bewoners in de praktijk te brengen.

Wil jij ook meepraten over hoe we Startblok kunnen verbeteren? Heb je een frisse blik en een talent voor oplossingen? Doe dan mee met het panel! Het maakt niet uit of je vaak bij activiteiten bent of juist niet: iedereen is welkom. Je kunt je opgeven voor het Startblok panel! Mail naar info@startblokriekerhaven.nl