Skip to main content

Duizend maal dank aan het Startblokpanel

By 20-03-2016april 18th, 2016Nieuws

Wist je dit al? Een groot deel van de ideeën die bedacht zijn voor het Startblok, zijn eerst voorgelegd aan een speciaal hiervoor samengesteld panel! Aan dit panel namen negen jongeren deel, waarvan vijf jongeren uit Nederland en vier statushouders, die de doelgroep van het Startblok representeerden. In totaal vonden zeven bijeenkomsten plaats, met steeds een ander thema, zoals de inrichting van het buitenterrein, het ontwerp van de huisstijl, zelforganisatie en zelfbeheer. Op 10 maart vond de slotbijeenkomst plaats en presenteerde het panel hun laatste aanbevelingen voor alle initiatiefnemers, stakeholders en andere betrokkenen.

Wat ze ons vooral willen meegeven: richt het Startblok op zo’n wijze in en met de juiste voorzieningen, zodat bewoners volop de gelegenheid hebben om samen dingen te ondernemen die zij leuk vinden, zoals sporten, barbecueën of koken. Ook zien ze graag dat het Startblok een kleurrijke en levendige plek wordt, waar mensen graag samenkomen. Verder vinden ze het belangrijk dat mensen hun talenten kunnen gebruiken om zich in te zetten voor de community; geef bewoners dus een taak die ze ligt! En: denk in deze tijd waarin zoveel negatieve geluiden zijn over vluchtelingen niet in problemen, maar in oplossingen. In het Startblok zien ze zo’n oplossing:

In conclusion and as a result of all the efforts that have been made, we now witness a success that fills us with hope that a significant difference will be made to highlight all the advantages of living within a community that encompasses several cultures and backgrounds.

We willen alle deelnemers van het panel nogmaals bedanken voor hun inzet en deelname!

Op onze website kun je ook nog interviews met de panelleden terugvinden.