Skip to main content

CultuurGidsen training voor statushouders en buurtbewoners

Training CultuurGidsen en het Festival, met en voor statushouders en stadsgenoten – in samenwerking met Startblok Riekerhaven, Amsterdam Slotervaart.

Voor statushouders en alle Amsterdammers die samen een festival en culturele activiteiten in de buurt willen opzetten.
Samen Doen is het motto van dit nieuwe programma.

Houd je van theater, muziek, dans, beeldende kunst, poëzie, fotografie, of een andere culturele activiteit? Wil je culturele activiteiten leren organiseren? Dan ben je bij onze training op zijn plek!
We willen samen met jou een festival gaan neerzetten op 16 december. Voorafgaande aan dit festival ontvang je 4 workshops, waarin je leert en tegelijkertijd actief werkt aan het opzetten en invullen van het festival.
Deze workshops vormen een onderdeel van de training tot CultuurGids, die ZID Theater samen met Startblok Riekerhaven organiseert. Een CultuurGids organiseert activiteiten in de buurt op het gebied van kunst en cultuur.

Na het festival zullen er in januari nog 6 vervolgbijeenkomsten plaatsvinden op donderdagavonden 11 januari – 15 februari van 19:00 – 21:00, waarbij het accent ligt op het ontwikkelen van je talenten.

Na de training krijg je een certificaat. Je gebruikt de opgedane kennis en ervaringen om succesvol activiteiten te ontwikkelen. Daarbij ontvang je blijvend coaching via de ZID Academy. De training is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar.

Data:
Vrijdagavonden van 19.00 – 21.00 uur:
24 november
1 december
8 december
15 december
Het festival is op zaterdag 16 december van 15.00 – 17.00 uur. Van jou wordt verwacht die dag vanaf 11.00 uur beschikbaar te zijn voor de voorbereiding.

Locatie:
Clubhuis Startblok Riekerhaven
Aanmelden kan via Susanne Hazen: academy@zidtheater.nl