Skip to main content

Bart, projectcoördinator Startblok

By 02-01-2017februari 27th, 2017Blog, Even voorstellen, Nieuws

Wat ga je doen?

Ik ben aangenomen als projectcoördinator. Dit houdt in dat ik het beheer ga aansturen en coördineren . De bewoners zullen niet veel van alles achter de schermen meekrijgen, maar wat ze er van gaan zien is mijn hoofd. Ik ben regelmatig op het terrein en in het kantoor van het beheerteam aanwezig om de vibe goed mee te krijgen en te zorgen dat alles fijn verloopt.

Beheerteam12Daarnaast hoop ik dat ik mijn dingen zo goed op orde heb dat ik veel kan tafelvoetballen en op een grasmaaimachine kan rondrijden, omdat het allemaal lekker loopt en ik me anders verveel.

Hoe ben jij bij Startblok betrokken geraakt?

Ik ben van huis uit theatermaker en ben een poos bezig geweest met het maken van een voorstelling die ging over “de mening”. Hiervoor deed ik veel onderzoek en tijdens dit onderzoek kwam ik erachter dat ik iets moest maken wat over contact en verbinding gaat. De vraag “Hoe komt een mening eigenlijk tot stand?” hield mij veel bezig. Door het onderzoek ontdekte ik dat voor mij een verhaal vormgeven niet genoeg was. Ik moest op zoek gaan naar een vorm van theater waarbij het ging om een podium voor de algemene mening te creëren. En in mijn ogen ging dit alleen maar als er contact was tussen mensen, zodat ze zonder oordeel konden experimenteren over hun mening. Toen dwaalde ik af.

Mijn gespaarde geld was op en dat maakte het leven niet bepaald makkelijker. Ik moest dus op zoek naar werk. Ik besloot om het creatieve proces even te parkeren, met het vertrouwen dat dit weer een keer op gang komt. De prioriteit lag nu bij brood op de plank.

Toen kwam de vacature van een ander project voorbij, wat vanuit Socius ging. De functie was projectcoördinator in een woningproject van jongeren en ouderen samen. Hier was ik erg enthousiast over en mocht komen praten. Tijdens het gesprek was er een goede klik, maar ik werd niet aangenomen. Wel vroegen ze of ik interesse had in een ander project (Het Startblok), dit zagen ze wel gebeuren namelijk. Dit klonk nog grootser en uitdagender dan het andere project en ik zei ja. Een maand later was ik aangenomen.

 

Wat hoop je voor Startblok?

Ik hoop dat iedere bewoner van het Startblok er een superfijne tijd heeft en veel leert over andere mensen, culturen, zichzelf en samen wonen. Daarnaast hoop ik voor het Startblok dat het een ander geluid laat horen in een “nieuwe” tijd. We lijken bang te zijn geworden voor het vreemde en het Starblok heeft een voorbeeldfunctie. Hoe het ook kan. Natuurlijk helpen we statushouders, maar op hun beurt kunnen de Nederlanders ook geholpen worden in het focussen op het positieve en werken met wat er is. Het accepteren van de situatie en er meewerken.

Wat wordt de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging wordt volgens mij om naar iedere betrokkene te blijven luisteren. Dus dat zijn de bewoners van het Startblok, maar ook de buurt, Amsterdam en misschien wel buiten de grenzen van Amsterdam. Dit is noodzakelijk omdat we anders mensen kwijt zullen raken. Dit kan extern zijn, maar ook intern. Dat lijkt mij iets om goed voor te waken en in te blijven investeren. Natuurlijk hoeft niet iedere bewoner zich continu alleen maar met het Startblok bezig te houden, maar een bewustzijn van de mooie plek waar we wonen en werken en de wil en de trots hebben om voor je plekkie op te komen is van groot belang. We doen dit samen en zonder elkaar en onze kwaliteiten en talenten zijn we nergens.

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die negatief over Startblok zijn?

Kom eens langs! Wees geen vreemde, wees een gast.